VaHiSöS-nytt 01/2020

Hej kära Boxbor/medlemmar!

Det är minsann underliga tider vi lever i. Verksamheten har legat nere för det mesta p.g.a. COVID-19 pandemin. Tack och lov blev det is på skridskobanan så att byborna fick skrinna i Box rinken. Fast vi kan konstatera att rinken användes också förra våren och sommaren till spel både utan skridskor och med rullskridskor. Och orienterings- och terränglöpnings-mästerskapen kunde genomföras på hösten. Hornorkestern och sångkören övade en liten tid. Men mycket blev ogjort.

VaHiSöS kunde i februari ändå ordna sitt årsmöte, fast p.g.a. säkerhetsskäl deltog de flesta virtuellt. Ordförande och vice-ordförande har nu ”bytt” plats med varandra så nu leds vi av ordf. Anne Juutilainen ackompanjerad av viceordf. Jens Söderholm. Stadgeändringar är på gång, vi tänkte i fortsättningen godkänna virtuellt deltagande i föreningsmöten (även efter pandemin) och föreningens namnskrivningsrätt föreslås bli lite flexiblare (fast fortfarande av två personer tillsammans).

Vårens verksamhet har annars inte kunnat återtas i programmet, vi får se när det blir. Vi tänkte åtminstone försöka ordna traditionella evenemang såsom Midsommarloppet (som självbetjäning, eftersom det var lyckat i fjol), orienterings- och terränglöpnings-mästerskapen. På hösten kanske vi äntligen får igång verksamheten ”på riktigt”.

OBS! Motionslådorna används inte längre, ty kommunen har slutat med motionsbidrag.

Styrelsen mottar fortfarande gärna verksamhetsidéer och förslag av medlemmar och bybor.

Det kan eventuellt snart gå för sig att igen hyra Skattåkersberg, men vi påpekar att föreningen håller sig strikt till alla begränsningar som myndigheterna och förbunden rekommenderar – inklusive alla updateringar/ändringar.

Bokningar: Raul Nyström, tel. 0400-108447

  • kvällsmöte: 50 €/gång
  • veckoslut, fredag-söndag (hela huset): 260 € icke-medlemmar / 120 € medlemmar i minst 2 år

Kolla VaHiSöS hemsida www.vahisos.nsu.fi, Facebook-sida eller Östnylands ”Föreningar” och Evenemang -spalter så missar du inget viktigt.

Kom gärna ihåg att betala medlemsavgiften (10 €/medlem eller 20 €/familj liksom ifjol). Den betalas till föreningens konto i Aktia FI47 4055 7150 0001 73 (405571-5173). Vi önskar att alla som deltar i någon av föreningens/sektionernas verksamheter också betalar medlemsavgiften till föreningen.

NYTT FÖR I ÅR:

  - Nedsatt medlemsavgift (50% på personavgiften) gäller för pensionärer, arbetslösa, långtidssjuka samt dem som endast deltar i sektioner som omfattar skild kursavgift inom Sibbo Institut.

 - Nedsatt medlemsavgift för familjer (50% på familjeavgiften) gäller om någon av försörjarna är pensionär, arbetslös eller långtidssjuk.

Om du förutom namn och födelseår även meddelar din e-post adress i meddelande- fältet eller per e-post till patte.lindblad (a) gmail.com (eller alternativt vahisos (a) gmail.com) - kan du i fortsättningen få infobladet elektroniskt.

 

 

Vänner av Hembygden i Sydöstra Sibbo r.f. - En medlem av Nylands Svenska Ungdomsförbund NSU r.f.